Veiligheid Totaal

        een veilig gevoel    
 


Beste Hulp bij Drank en Drugs

 Sinds 11 januari 2020 ben ik instructeur EHBDD. Ik heb de cursus gevolgd omdat je toch steeds meer mensen tegen komt die op een of andere manier gebruik hebben gemaakt van drugs of drank. Door dit gebruik hebben zij medische hulp nodig. Op evenementen maar ook in het normale leven, wordt er veel drank en drugs genuttigd. Niet altijd gaat dit goed. Dan is het fijn om als instructeur maar ook gewoon als hulpverlener te weten hoe je daar mee om kunt of moet gaan. Vanuit mijn oude beroep kwam ik regelmatig gebruikers tegen al dan niet zij die het willen proberen, maar ook de zwaar verslaafden. Eigenlijk was mijn kennis daarvoor onvoldoende om te kunnen handelen. 

Nu geef ik voor het Rode Kruis de workshop EHBDD, met een koffer met drugs en simulatie brillen om de cursisten te laten ervaren wat je ziet bij gebruik van verschillende middelen. Ook hoe je met dergelijk slachtoffers moet om gaan. Zeker aan te raden indien je bij evenementen aan het werk bent, in de horeca, als beveiliger of als verkeersregelaar op de parkeerplaats.


 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn