Veiligheid Totaal

        een veilig gevoel    
 

EHBO, EHAK, Reanimatie en PBLS, Stop de bloeding

Als EHBO instructeur voor het Oranje Kruis en het Rode Kruis geef ik EHBO les aan EHBO verenigingen van het Oranje Kruis en bij afdelingen van het Rode Kruis. Hierbij wordt de cursist opgeleid als EHBO' er. Na een opleiding voor het Oranje Kruis wordt een examen afgenomen. Bij de opleiding van het Rode Kruis wordt na iedere les gekeken of de cursist voor dat onderdeel competent is.

EHBO

De cursist kent na de opleiding de basis handelingen voor het verlenen van de eerste hulp. Hierbij zit ook de opleiding van het reanimeren en het gebruik van de AED.  Dit betreft reanimatie van volwassenen, baby’s en kinderen. Reanimeren en het gebruik van de AED is een belangrijk onderdeel bij het verlenen van de eerste hulp. Voor wie niet de hele EHBO opleiding wil volgen is het ook mogelijk alleen de cursus reanimatie en gebruik AED te volgen. De eerste 6 minuten zijn van levensbelang voor de overleving kans van het slachtoffer. Na het behalen van het diploma EHBO of het certificaat reanimatie moet u wel ieder jaar een herhalingscursus volgen om competent te blijven en u diploma geldig te houden. De cursus kosten worden vaak gedeeltelijk of in zijn geheel vergoed door uw zorgverzekering.

EHAK

Indien u met kinderen werkt, u de oppas heeft, of gewoon vader of moeder bent, is het altijd handig en vanaf 1 januari 2018 voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen ook verplicht, dat u weet wat u moet doen wanneer kinderen eerste hulp nodig hebben. Kinderen spelen en vallen, kinderen kunnen zich verbranden, zij kunnen zich snijden, zij kunnen gevaarlijke stoffen inslikken of zij kunnen stikken in speelgoed of andere zaken die zij spelende wijs in de mond doen. Kinderen hebben bij de eerste hulp een andere aanpak nodig dan volwassenen. In de cursus Eerste Hulp aan Kinderen, worden al deze zaken u duidelijk uitgelegd en aangeleerd.

REANIMATIE
Ook is er de mogelijkheid om in uw thuissituatie een reanimatie cursus te volgen volgens de nieuwe richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. In maximale groepen van 6 personen, kom ik bij u thuis om in 4 uur tijd, de cursisten het reanimeren te leren met het gebruik van een AED (automatische externe defibrillator). Als u competent bent krijgt u een officieel certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad.

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn